Casestudie 

Vindingrijk communiceren over trends in een sector

Landmarks ondersteunt EDANA om complexe sectorinformatie doorheen de hele bedrijfsketen te visualiseren. Beschikbaar in een handomdraai.

Uitdaging

EDANA, dé wereldwijde federatie voor de non-woven sector, verzamelt een schat aan complexe industriegegevens. Die tijdgevoelige (en vertrouwelijke) data moet professioneel, begrijpbaar en tijdig de EDANA-leden bereiken.

Mede dankzij de app won EDANA de prijs voor 'Best Provision of Industry Information and Intelligence' uitgereikt door de European Association Awards.
Landmarks' oplossing

Landmarks ontwikkelde de EDANA Stat App (iOS en Android), een beveiligde, op maat gemaakte app die complexe kwantitatieve data in realtime visualiseert.

Via een eenvoudig Content Management Systeem kan EDANA ruwe statistieken uploaden. De app zet die om in geanimeerde en interactieve grafieken en tabellen. Met die informatie kunnen EDANA-leden markttrends analyseren binnen een macro-economische context en dwars door de hele toeleveringsketen.

De op maat gemaakte gebruikersinterface versterkt de branding van EDANA en zorgt voor een coherente bedrijfservaring.

 

Design Thinking

De Stat App pusht meldingen naar EDANA-leden wanneer content wordt bijgewerkt. Zo is de data realtime beschikbaar en zijn de leden direct op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen. Bovendien dalen de kosten. Er moeten immers niet langer hardcopy of digitale tools worden gemaakt (omdat de productie van verschillende gedrukte en digitale middelen niet langer nodig is), de leden ontvangen de gegevens onmiddellijk en EDANA is niet afhankelijk van derden om zijn publiek op een visueel aantrekkelijke manier te bereiken.

Mede dankzij de app won EDANA de prijs voor 'Best Provision of Industry Information and Intelligence' uitgereikt door de European Association Awards.

 

De met een wachtwoord beveiligde app zorgt ervoor dat EDANA-leden toegang hebben tot de meest recente industriecijfers, wereldwijd.
Screen of the Edana app created by Landmarks agency in Brussels
Interactieve visualisatie van gegevens benadrukt trends en uitschieters.
Op zoek naar Design Thinking voor jouw communicatie-uitdaging?

Landmarks kan jou helpen. Hoe? Geef ons een seintje.

Andere casestudy's

Laat ons je helpen

arrow-right-circle