Casestudie 

Begeesterend communiceren over duurzaamheid richting een nieuw publiek

Landmarks scherpt de communicatie over duurzaamheid aan en bereikt zo een publiek breder dan ooit.

Uitdaging

TfS levert de facto de wereldwijde standaard voor milieu-, sociale en bestuurlijke prestaties (ESG) van bevoorradingsketens in de chemische industrie. Toegewijd om de duurzaamheid te verbeteren, ontwikkelde TfS de 'Product Carbon Footprint'-richtlijn (PCF). Die helpt bedrijven om hoogwaardige data over de koolstofvoetafdruk van hun producten te verzamelen. Zo kunnen ze de uitstoot traceren en in fine ook verminderen. Landmarks ontwikkelde de initiële PCF-richtlijn in het Engels. Maar om de wereldwijde doelgroep te bereiken, moest dit complexe document ook beschikbaar zijn in het Japans, Mandarijn, Portugees en Spaans.

Landmarks ontwikkelde de PCF-richtlijn van TfS in het Engels, Japans, Mandarijn, Portugees en Spaans.
Landmarks' oplossing

Landmarks zette maximaal in op de kracht van samenwerking en implementeerde een veilig onlineplatform voor de vertaling van de richtlijn (50.000 woorden). Vertalers konden on- of offline werken met de tools van hun voorkeur (tekst, xliff of een eenvoudige webinterface). Om het proces te versnellen, waren er AI-gegenereerde vertalingen beschikbaar. Inhoud en lay-out werden volledig onafhankelijk gehouden, zodat zelfs de tekst van complexe diagrammen accuraat werd vertaald.

 

Multilingual sample brochure ready for translation into Chinese and Spanish
Design Thinking

Het contextuele vertaalgeheugen verhoogde de productiviteit en verminderde de kans op menselijke fouten. Vertalers konden zich focussen op hun sterktes met behulp van hun meest vertrouwde tools. Landmarks op zijn beurt zorgde ervoor dat de PCF-richtlijn aantrekkelijk en leesbaar de wereldwijde doelgroep bereikte. Op tijd en binnen budget.

Specifications for suppliers product carbon footprint calculation
Chlore alcali electrolyse gradle-to-grate process data of data for PCF calculation
De PCF-richtlijn van TfS geldt voor elke industrie actief in de chemie, wereldwijd.
De PCF-richtlijn van TfS zet de standaard voor de chemiesector en is volledig compliant met ISO en het GHG Protocol.
Op zoek naar Design Thinking voor jouw communicatie-uitdaging?

Landmarks kan jou helpen. Hoe? Geef ons een seintje.

Andere casestudy's

Laat ons je helpen

arrow-right-circle