Casestudie 

Implementing a practical approach to better financial reports

Meer effectieve investor relations dankzij Design Thinking.

Uitdaging

GBL behoort in Europa tot de grootste holdings met bijna 18 miljard EUR assets. Als beursgenoteerd bedrijf (BEL20) is GBL verplicht om accurate financiële data te publiceren, alsook jaarlijkse en halfjaarlijkse rapporten.

Hun portfolio is zo gevarieerd dat belangrijke data pas op de valreep beschikbaar is. En de deadlines voor het design en de publicatie van de rapporten al even krap worden. Bovendien moet alles 100% compliant zijn met de ESEF-rapportagestandaard. Er was dus nood aan een nieuwe manier van rapporteren en coördineren.

 

 

Landmarks' oplossing

Landmarks implementeerde een veilig, online samenwerkingsplatform. Dat maakt het mogelijk om hecht en realtime samen te werken: terwijl de experten-auteurs de inhoud bijsturen en vertalen, neemt Landmarks het creatieve design en de lay-out voor zijn rekening. Previews zijn op elke moment beschikbaar.

 

GBL-IXBRL-technology used by a financial company
Design Thinking

De onlinesamenwerking verhoogt niet alleen de nauwkeurigheid, ze zorgt er ook voor dat de inhoud realtime beschikbaar is voor alle medewerkers - dag en nacht. Voor een opdracht van wel bijna 1,000 gedetailleerde bladzijden in drie talen, kunnen we dankzij zo'n samenwerkingsproces veel accurater werken met een minimum aan administratieve overlast.

Creatiion of a cover for an investment company's annual report
Much more than a legal obligation, GBL’s annual report is an opportunity to present the corporate aims and strategy of this leading investment holding company.
Example of a corporate annual report
Landmarks have supported GBL with investor relations communications for over 20 years.
Op zoek naar Design Thinking voor jouw communicatie-uitdaging?

Landmarks kan jou helpen. Hoe? Geef ons een seintje.

Andere casestudy's

Laat ons je helpen

arrow-right-circle